Te doen

Behalve plukken en oogsten is er nog veel meer te doen!

We verwachten in de maand juni weer open te gaan voor bezoekers om te komen plukken, welke exacte datum hangt af van het weer en wat er op dat moment te oogsten is.

Vanaf de maand mei kunnen scholen op afspraak de pluktuin weer bezoeken. Voor informatie over het lesprogramma kun je mailen naar info@pluktuinvangeesje.nl of kijk op de website www.natuurgidsalkmaar.nl.

Activiteitenkalender 2023
11 juni Taartendag (elke tweede zondag van de maand)
29 juni opening Kinderkunst-beeldenroute, thema: hout. In samenwerking met Artiance

9 juli Taartendag (elke tweede zondag van de maand)
15 juli Tuindiner onderdeel van Biodynamisch Dineren
29 juli Tuindiner onderdeel van Biodynamisch Dineren

13 augustus Taartendag (elke tweede zondag van de maand)

10 september Taartendag (laatste keer van het seizoen)

Taartendag
Kom taart eten in de pluktuin!
Zondag 11 juni, 9 juli, 13 augustus en 10 september
Van 10:30 t/m 14:30

Op elke tweede zondag van de maand is er koffie, thee of limonade met taart op de pluktuin! Anna en Maxime verkopen taarten met fruit van de tuin. Ze houden rekening met mensen die geen suiker, gluten of alleen plantaardig eten, maar er is ook een “quilty pleasure”. Kom je ook?

Kinderkunst-beeldenroute
Vanaf 29 juni
Woensdag t/m zondag
Van 10:00 t/m 17:00

Kinderen van Artiance, Centrum voor de Kunsten exposeren vanaf 29 juni bij Pluktuin van Geesje met een beeldenroute! Geïnspireerd door de pluktuin hebben de kinderen tijdens de lessen van Manou Klerks geweldige beelden gemaakt! Kom de kunstwerken bewonderen en loop een echte beeldenroute!

Tuindiner
Zaterdag 15 juli en 29 juli
17:00 uur welkom op de pluktuin
17:30 uur korte rondleiding
18:00 uur aan tafel

Om de oogst te vieren, organiseren we samen met Ilse van den Bosch deze zomer twee keer een tuindiner. We vertellen tijdens een rondleiding graag over het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land. De ingrediënten van het diner komen van de pluktuin of andere biologisch-dynamische of biologische boerderijen. De Tuindiners zijn onderdeel van het project Biodynamisch Dineren van de BD-Vereniging.

Educatie
Door het bieden van educatie, onder andere aan scholen, delen we kennis over biologische teelt en de samenwerking met de natuur. Op deze wijze werken we aan het bewustzijn rondom voeding van de huidige en volgende generatie.

Creatieve en kunstzinnige workshops
Op het bedrijf worden creatieve en kunstzinnige workshops gegeven en andere activiteiten georganiseerd.

Stage
We zijn een stageplek voor studenten die verbonden zijn aan een opleiding in de groene en agrarische sector. Ook ontvangen we jongeren voor hun maatschappelijke stage.

Vrijwilligers
Ruim veertig vrijwilligers zijn betrokken bij de opbouw van Pluktuin van Geesje. Voor de aanplant en daarmee de start van dit initiatief zijn de vrijwilligers essentieel. We hebben ruim tien vrijwilligers op vaste dagen, bij grote werkzaamheden sturen we een ‘Datumprikker’ naar alle betrokkenen. De meeste mensen komen uit de stad en helpen mee om in de buitenlucht en met de natuur te kunnen werken. De vrijwilligers dragen bij aan de ontwikkeling van de pluktuin en leren over de ecologische manier van werken en op een duurzame manier omgaan met de aarde volgens de nieuwste inzichten.

Oproep
Ook dit seizoen hopen we je te spreken op Pluktuin van Geesje, we waarderen het zeer als je wilt helpen op de pluktuin. Neem gerust contact met ons op.

Activiteiten in en rond het Geestmerambacht
Pluktuin van Geesje grenst aan het Geestmerambacht. Daar is, zowel met als zonder kinderen, van alles te doen. We hebben een aantal leuke activiteiten in en rond Alkmaars mooie recreatiegebied op een rijtje gezet. Hopelijk kan je zo eventueel een leuk dagje uit maken van een bezoek aan onze pluktuin.