Te doen

Behalve plukken en oogsten is er nog veel meer te doen!

Educatie
Door het bieden van educatie, onder andere aan scholen, delen we kennis over biologische teelt en de samenwerking met de natuur. Op deze wijze werken we aan het bewustzijn rondom voeding van de huidige en volgende generatie.

Creatieve en kunstzinnige workshops
Op het bedrijf worden creatieve en kunstzinnige workshops gegeven en andere activiteiten georganiseerd.

Stage
We zijn een stageplek voor studenten die verbonden zijn aan een opleiding in de groene en agrarische sector. Ook ontvangen we jongeren voor hun maatschappelijke stage.

Vrijwilligers
Ruim veertig vrijwilligers zijn betrokken bij de opbouw van Pluktuin van Geesje. Voor de aanplant en daarmee de start van dit initiatief zijn de vrijwilligers essentieel. We hebben ruim tien vrijwilligers op vaste dagen, bij grote werkzaamheden sturen we een ‘Datumprikker’ naar alle betrokkenen. De meeste mensen komen uit de stad en helpen mee om in de buitenlucht en met de natuur te kunnen werken. De vrijwilligers dragen bij aan de ontwikkeling van de pluktuin en leren over de ecologische manier van werken en op een duurzame manier omgaan met de aarde volgens de nieuwste inzichten.

Oproep
Ook dit seizoen hopen we je te spreken op Pluktuin van Geesje, we waarderen het zeer als je wilt helpen op de pluktuin. Neem gerust contact met ons op.

Activiteiten in en rond het Geestmerambacht
Pluktuin van Geesje grenst aan het Geestmerambacht. Daar is, zowel met als zonder kinderen, van alles te doen. We hebben een aantal leuke activiteiten in en rond Alkmaars mooie recreatiegebied op een rijtje gezet. Hopelijk kan je zo eventueel een leuk dagje uit maken van een bezoek aan onze pluktuin.