Te doen

Behalve plukken en oogsten is er nog veel meer te doen!

Activiteitenkalender 2024
De pluktuin maakt zich klaar voor aankomend oogstseizoen.
Op 9 juni is de eerste taartendag van dit jaar.
Op 22 juni wordt de pluktuin officieel geopend.

Taartendag
Kom taart eten in de pluktuin!
Zondag 9 juni, 14 juli, 11 augustus en 8 september (nieuwe data)
Van 10:30 tot 14:30

Op elke tweede zondag van de maand is er koffie, thee of limonade met taart op de pluktuin! Anna en Maxime verkopen taarten met fruit van de tuin. Ze houden rekening met mensen die geen suiker, gluten of alleen plantaardig eten, maar er is ook een “quilty pleasure”. Kom je ook?

Tuinbuffet
Zaterdag 6 juli en 24 augustus (nieuwe data)
18:30 uur welkom op de pluktuin
19:00 uur aan tafel

Kom ook meegenieten van een super gezellige avond op de pluktuin, met heerlijk eten uit eigen keuken. Er worden zoveel mogelijk producten uit de pluktuin gebruikt, aangevuld met biologische ingrediënten. Buffet met keuze uit: soep, verschillende zelfgebakken desembroodjes, tuinsalade, tabouleh schuitjes, hartige taart en fruitige toetjes. Nagenoeg alle gerechten zijn vegetarisch.

Nodig vrienden en familie uit, en ontmoet nieuwe mensen.
Reserveren kan door te mailen naar: info@pluktuinvangeesje.nl.
Graag aantal personen, gewenste datum en eventuele allergieën vermelden.

Het buffet kost € 35 per persoon inclusief koffie en thee.
Kinderen t/m 8 jaar: € 15 euro
Kinderen van 9 t/m 12 jaar: € 22,50 euro
Gelieve vooraf te betalen.

Tuindiner

Zaterdag 27 juli en 3 augustus (nieuwe data)
17:00 uur welkom op de pluktuin
17:30 uur korte rondleiding
18:00 uur aan tafel

biodiversiteit – smaakvol – gezellig – vers – inspirerend

Wanneer de bessen rijp zijn, organiseren Yoram, Sarai, Sandra en Ilse deze zomer weer twee Tuindiners. Om de oogst samen te vieren! Sarai, Yoram en Sandra zijn de bevlogen tuinders van ‘Pluktuin van Geesje’ en vertellen op deze avond graag over het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land en hun dieren. In de pluktuin is de biodiversiteit enorm hoog door de enorme variëteit aan gewassen en verschillende rassen.
De ingrediënten van het diner komen van de pluktuin of andere biologisch-dynamische of biologische boerderijen. De pure smaak van groenten, fruit, kruiden, granen, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormen de basis van de gerechten.
Ilse van den Bosch bereidt de maaltijd met oog voor harmonie, voedend voor lichaam, ziel en geest en met aandacht voor moeder aarde. Zij vertelt hoe zij de biodynamische processen die werkzaam zijn op het land doorvoert in haar keuken.
De avond is alcoholvrij.

Kosten: 42,- euro
Prijs voor kinderen en bij een minimum inkomen in overleg.

Meer informatie en aanmelden:
contact@voedsaam.nl

Plantaardig Tuindiner

Zaterdag 31 augustus (nieuwe datum)
17:00 uur welkom op de pluktuin
17:30 uur korte rondleiding
18:00 uur aan tafel

Manou en Elfrieda koken met veel liefde. ProeV kookt plantaardig, biologisch en seizoensgebonden. Samen heten we jullie van harte welkom om te genieten van het heerlijks dat zij klaarmaken.

Kosten: 42,- euro
Prijs voor kinderen en bij een minimum inkomen in overleg.

Meer informatie en aanmelden:
info@pluktuinvangeesje.nl

Silent Disco
Pluk de Dans!

Wanneer: datum volgt nog

Voor het eerst gaan we op Pluktuin van Geesje dansen! En jij mag er bij zijn, graag zelfs!
We hebben 60 koptelefoons en 3 super fijne dans sets gemaakt.
Dus boek een ticket, zet je koptelefoon op en dans in een prachtige groene omgeving!
Het is een alcoholvrije avond.

Kinderkunst-beeldenroute
Wanneer: datum volgt nog

Kinderen van Artiance, Centrum voor de Kunsten exposeren dit jaar bij Pluktuin van Geesje met een beeldenroute!

Geïnspireerd door de natuur hebben de kinderen tijdens de lessen van Manou Klerks geweldige beelden gemaakt! De kinderen hebben gewerkt aan een kunstwerk van hout. De opdracht was: wat heeft jouw interesse in de natuur? Kom de kunstwerken bewonderen en loop een echte beeldenroute!

Activiteit voor scholen
Vanaf de maand mei kunnen scholen op afspraak de pluktuin weer bezoeken. Voor informatie over het lesprogramma kun je mailen naar info@pluktuinvangeesje.nl of kijk op de website www.natuurgidsalkmaar.nl.

Educatie
Door het bieden van educatie, onder andere aan scholen, delen we kennis over biologische teelt en de samenwerking met de natuur. Op deze wijze werken we aan het bewustzijn rondom voeding van de huidige en volgende generatie.

Creatieve en kunstzinnige workshops
Op het bedrijf worden creatieve en kunstzinnige workshops gegeven en andere activiteiten georganiseerd.

Stage
We zijn een stageplek voor studenten die verbonden zijn aan een opleiding in de groene en agrarische sector. Ook ontvangen we jongeren voor hun maatschappelijke stage.

Vrijwilligers
Ruim veertig vrijwilligers zijn betrokken bij de opbouw van Pluktuin van Geesje. Voor de aanplant en daarmee de start van dit initiatief zijn de vrijwilligers essentieel. We hebben ruim tien vrijwilligers op vaste dagen, bij grote werkzaamheden sturen we een ‘Datumprikker’ naar alle betrokkenen. De meeste mensen komen uit de stad en helpen mee om in de buitenlucht en met de natuur te kunnen werken. De vrijwilligers dragen bij aan de ontwikkeling van de pluktuin en leren over de ecologische manier van werken en op een duurzame manier omgaan met de aarde volgens de nieuwste inzichten.

Oproep
Ook dit seizoen hopen we je te spreken op Pluktuin van Geesje, we waarderen het zeer als je wilt helpen op de pluktuin. Neem gerust contact met ons op.

Activiteiten in en rond het Geestmerambacht
Pluktuin van Geesje grenst aan het Geestmerambacht. Daar is, zowel met als zonder kinderen, van alles te doen. We hebben een aantal leuke activiteiten in en rond Alkmaars mooie recreatiegebied op een rijtje gezet. Hopelijk kan je zo eventueel een leuk dagje uit maken van een bezoek aan onze pluktuin.